RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvsikker Siem

Sist oppdatert:
Styreformann Kristian Siem er svært fornød med utviklingen av Subsea 7 og føler seg trygg på at selskapet vil nyte gode tider fremover. Les mer fra Paretos oljeseminar her
- Det er eksepsjonelle tider, startet Siem med å si da investorer fra inn- og utland var samlet på Holmenkollen Park Hotell for å få presentert bredden av olje- og oljeserviceselskapene i kapitalmarkedet.

Siem Offshore kjøpte sent i fjor opp den halvdelen av Subsea 7 som var eid av Halliburton, mens at de tidligere i år skilte ut all virksomhet som ikke var innenfor subsea segmentet. Dette har skapt resultater, og aksjekursen har steget 162,1 prosent så langt i år.

Styreformann Kristian Siem sa på presentasjonen at det markedet selskapet har nytt godt av den siste tiden, i motsetning til andre oppganger, vil fortsette.

- Vi forventer at dette markedet vil være sterkt lenger enn vanlig, sier Siem.

Mindre fokus i Nordsjøen

Rett under tre firedeler av selskapets ordrereserve kommer fra områder utenfor Nordsjøen, og Siem var klar på at strategien med å flytte fokus til andre geografiske områder vil fortsette.

Ordreboken har også doblet seg siden 2004, og er nå på i området 1,3 milliarder kroner. Og det er særlig i Brasil og Afrika det er vekst.

- Norge er det eneste området vi ikke har tilfredstillende avkastning på vår kapital, sier Siem som varsler grep for å løse dette.

Til iMarkedet.no etter presentasjonen sier Siem at de fremdeles ser for seg en betydelig aktivitet på norsk sokkel fremover, og tror at oljeselskapene også vil skape incentiver for selskapet å satse på norsk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere