RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Semb tror på rekordjevn gullkamp

Sist oppdatert:
Nils Johan Semb peker ut seks lag som potensielle gullvinnere i Tippeligaen denne sesongen. G 19-landslagstreneren og TV 2 eksperten spår tidenes mest åpne gullrace.

– Slik jeg ser det er det så mange som har sjansen. Jeg deler dem inn i to puljer, sier Semb til NTB.

Den tidligere landslagssjefen (1998-2003) følger fotballen svært tett som TV 2-kommentator og NFF-ansatt.

Jevnt

– Brann, Viking, Rosenborg og Lillestrøm havner på øverste nivå hos meg. Vålerenga og Stabæk ligger rett bak, vurderer Semb.

Han innrømmer at vinterens treningskamper gjør ham en smule usikker.

– Nå skal man ikke alltid legge for mye i dette, men både Viking og Rosenborg ble utspilt av Sjakhtar Donetsk. Branns 1-6 mot Everton i UEFA-cupen var ikke bra.

Omleggingen til 16 lag fra 2009-sesongen, gjør at én klubb rykker ned i høst.

Semb tror også på spenning i motsatt ende av tabellen.

Brann uten Martin

Slik vurderer han tittelkandidatene (fjorårets plassering i parentes):

– Brann (1) skal forsvare gullet. Det er vel det de er best til i Bergen? Brann har spilt med samme laget lenge og har en innarbeidet stil, men de skal nå fylle rommet etter Martin Andresen.

– Viking (3) er for meg den største outsideren mens mange andre tipper dem på topp. Laget er på papiret bedre enn i fjor, og har bredde i stallen.

– Rosenborg (5) er jeg ikke helt trygg på. Stallen er sterk framover på banen. Erik Hamrén er en trener jeg kjenner, og han er dyktig.

Bjørkøy styrker LSK

– Lillestrøm (4) er omtrent som i fjor. Kjøpet av John Anders Bjørkøy gir alternativer både på midtbanen og som sideback.

– Stabæk (2) har en 11-er som står til gull. Men skal de igjen ha flaks med å unngå skader på nøkkelfolk som Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson, i så fall tredje året på rad?

– Vålerenga (7) må spille inn et nytt lag. Det kan gå veldig bra, men kan også ende med sjetteplass. For dem er det også viktig å holde orden på alle som er med i støtteapparatet. Der må rollefordelingen være meget klar.

– Felles for de fire første er at de i stor grad har en innarbeidet stil og spillere som kjenner hverandre godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere