RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sementskip på grunn i Sogn og Fjordane

Florø (NTB): Et sementskip grunnstøtte onsdag kveld like vest for Florø i Sogn og Fjordane, men situasjonen er under kontroll, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

- Skipet står fortsatt godt på grunn, men situasjonen er under kontroll. Vi var i kontakt med kapteinen for 20 minutter siden. Han konkluderte med at det ikke var behov for å evakuere mannskapet. Dermed er dette ingen redningsaksjon, men berging av båt, opplyste vakthavende redningsleder Anders Bang-Andersen ved HRS til NTB ved 1-tiden natt til torsdag.

Skipet skulle etter hvert trekkes av grunn. I mellomtiden mottok kapteinen sent onsdag kveld en pumpe som ble levert med et redningshelikopter. Pumpen skulle brukes til å fjerne vann som båten tok inn.

Sementskipet Conberria er registrert på Marshalløyene. Det var på vei fra Brevik i Telemark med sement og skulle til Spjelkavik i Ålesund da det gikk på grunn ved 21.30-tiden onsdag kveld. Skipet er 107 meter langt og har et mannskap på 13 personer.

Ved 1-tiden natt til torsdag var flere fartøyet ved skipet, blant dem redningsskøyten Halfdan Grieg, passasjerbåten Fjordskyss, samt slepebåtene Stad Aardal og Boa Heimdal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere