RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senatet vedtar stimuleringspakken

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): Senatet har vedtatt Barack Obamas stimuleringsplan med 60 mot 38 stemmer. Den går dermed til presidenten for undertegning.

Senatet stemte for pakken etter at Representantenes hus vedtok den tidligere fredag. Avstemningen ble flere timer forsinket fordi Senatet måtte vente på en demokratisk senator som var hjemme i Ohio i forbindelse med sin mors dødsfall.

Tre republikanere stemte i Senatet sammen med demokratene for pakken som er på 787 milliarder dollar, men i Representantenes hus var det ikke en eneste republikaner som støttet den. Tvert imot stemte sju demokrater imot.

Det er en stor seier for Barack Obama å få gjennom en så stor pakke bare få uker etter at han tok over som president. Men det er samtidig en skuffelse at han har fått så liten republikansk støtte for et så viktig tiltak.

Målet med stimuleringspakken er å redde 3,5 millioner arbeidsplasser og stimulere til ny vekst i USAs kriserammede økonomi. Obama har oppfordret Kongressen til å vedta forslaget før helgen.

- Dette kommer ikke til å fikse problemene våre over natten. Men denne pakken setter prosessen i gang, og den gir Amerika tillit til at vi kan komme oss over denne krisen, sa senator Daniel Inouye fra Hawaii før avstemningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere