RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senatet vil åpne mer av sokkelen

Sist oppdatert:
Det amerikanske sentatet vedtok i går sitt forslag til energipakke, hvor det blant annet åpnes for innsamling av seismikk i hittil stengte deler av den amerikanske kontinentalsokkelen
Dersom forslaget også blir tatt med etter at Senatet og Representantenes Hus har samkjørt sine forslag til nye energilovgivning i USA for kongressbehandlingen, så kan det bety åpningen av et nytt stort marked for seismikkselskapene.

Senatet begrunner det kontroversielle forslaget med et ønske om å få bedre oversikt over landets energiressurser. Store deler av den amerikanske kontinentalsokkelen har hittil vært forbudt område for oljeindustrien, og er i utgangspunktet låst frem til 2012 i henhold til tidligere moratorium i Kongressen.

Det gjelder blant annet lovende områder utenfor både øst- og vestlysten av USA. I dag er i hovedsak USA kontinetalsokkel i Mexico-gulfen samt noen områder utenfor Alaska som er åpnet for olje- og gassvirksomhet.

Motstanderne av gløtte på døren for oljeleting i de nå avstengte områdene, mener at innsamling av seismikk i disse områdene er første steg mot kommersielle olje- og gassleting. Her er det også store uenigheter mellom de ulike delstatene med kystlinje.

Det overordnede problemet for de amerikanske politkerne er imidlertid deres stadig økende avhengighet av importert olje og gass å grunn av den stigende etetrspørselen og fallende innenlandsproduksjon.

Tidligere anslag gjort av amerikanske energimyndigheter lyder på 16,4 milliarder fat olje for de avstengte omådene utenofr øst- og vestkysten av USA, samt del østlige delen av Mexico-gulfen. I tilelgg er det anslått gassreserver på 76 billioner kubikkfot med naturgass i de samme områdene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere