RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senatet vil ha sokkeldebatt nå

Sist oppdatert:
Et klart flertall i det amerikanske Senatet stoppet alle forsøk på å stoppe behandlingen av loven som skal åpne en større del av sokkelen for olje- og gassleting.
Det ble klart etter at Senatet i går gjennomførte en avstemning over et såkalt cloture -forslag. Bakgrunnen for cloture-avstemning i Senatet i går var fremsatte trusler om en såkalt filibuster , et tiltak som kan stoppe behandling av en lov på ubestemt tid.

Filibusterforsøkene ble imidlertid feid til side i gårsdagens votering hvor hele 86 av de 100 senatorene stemt for majoritetsleder og republikaner Bill Frist sitt cloture -forslag. Frist trengt minst tre femtedel av stemme for å få igjennom cloture-forslaget.

Blant de som vil ha debatten og avstemning over den viktige loven som skal åpne nye deler av amerikanske sokkel opp for oljeleting var de to senatorene fra Florida. De har vært blant hovedmotstanderne mot en videre åpning, som vil bety at oljevirksomheten kommer nærmere feriestatens dyrebare strender.

Kun 12 senatorer stemt mot en cloture, mens to ikke avga stemme.

Utfallet av gårsdagens avstemning betyr at behandlingen av sokkelåpning sannsynligvis vil ende i en avstemning i slutten av denne uken eller i begynneløsen av neste uke. En cloture setter klare rammer for den videre debatten, blant annet for hvor lenge den skal vare.

Les mer om sokkeldebatten og veien videre her:
Sokkeldebatten igang i Senatet
Ny viktig uke for GGS
Ser senatsvotering i juli
Gikk for sokkelåpning
Viktigst torsdag for GGS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere