*Nettavisen* Nyheter.

Senator: - Ikke bevis for at Snowden var spion

Washington (NTB-Reuters): Lederen for etterretningskomiteen i Senatet i USA sier hun ikke har sett bevis for at Russland hjalp varsleren Edward Snowden stjele amerikanske hemmeligheter.

Demokraten Diane Feinstein sa onsdag til fjernsynskanalen MSNBC at hun aldri har sett noe som tyder på at anklagene mot Snowden fra republikansk hold stemmer. En tjenestemann med kjennskap til saken støtter ifølge nyhetsbyrået Reuters Feinsteins framstilling.

- Jeg har ingen informasjon som støtter opp under disse påstandene. Jeg har stilt noen spørsmål siden de ble satt fram, men ikke fått noen svar, sa Feinstein i en kommentar til uttalelser fra leder for etterretningskomiteen i Representantenes hus Mike Rogers.

Republikaneren Rogers sa for halvannen uke siden at Snowden trolig samarbeidet med russerne før han flyktet til Russland mot slutten av 2013.

- Han er en tyv som nok fikk hjelp til det han drev med, mente Rogers.

Hans talskvinne Susan Phalen sa onsdag at Rogers fastholder sine uttalelser. Tidligere denne måneden skrev tidsskriftet The New Yorker at Snowden blankt avviser at han noen gang har vært spion for Russland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.