*Nettavisen* Nyheter.

Send en e-post til framtiden

Foto: (NASA Hubble Space Telescope)

Nå kan du sende e-post til dine etterkommere - 50.000 år fram i tid. En europeisk romsatellitt skal brukes som kosmisk flaskepost.

01.12.03 15:54

Via satellitten kan vi sende millioner av personlige beskjeder til våre etterkommere når den vender tilbake til Jorden om 50.000 år.

Det er den franske kunstneren og geofysikeren Jean-Marc Philippe som har tatt initiativ til prosjektet. Ideen er å konstruere en satellitt som plasseres i et stabilt kretsløp om Jorden i 50.000 år, før den skal vende tilbake.

- Hvert menneske kan sende oss en beskjed som bevares for ettertiden, sier Philippe til danske Comon.

På prosjektets hjemmeside kan du skrive en beskjed på maksimalt 6000 tegn, som sendes usensurert ut i rommet med satellitten i 2006.

De digitale budskapene graveres inn på spesielle glassplater, og en veiledning som beskrives som tidløs, universell og lettleselig, skal forklare våre etterkommere hvordan de får tilgang på informasjonen på platene.

Nesten én million beskjeder fra rundt 200 land er allerede ankommet KEO-prosjektets hovedkvarter i Paris. Når satellitten er sendt i kretsløp, blir alle beskjeder offentliggjort på internett i anonymisert form.

Philippe innrømmer at det er umulig å vite hvor kjappe etterkommerne våre er til å dekode meldingene.

- Om de vil bruke én dag eller 1000 år på å lese beskjedene, det vet vi ikke, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.