*Nettavisen* Nyheter.

Send ut riktige signaler

Foto: (Crestock.com)

Bruk kroppsspråket til å sende ut de riktige signalene.

(SIDE2:) Nettsiden Health.com har samlet fem måter å bruke kroppsspråket til å sende ut de beste signalene.

Kopier andre
Å kopiere noen andres kroppsspråk er en flott måte å vise at dere er synkroniserte. Faktum er at når du snakker med en nær venn, så tar du deg kanskje i at du har den samme holdningen. Hun lener seg fremover, du lener deg fremover; hun tar en slurk av kaffen, og du tar en slurk.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Du sier, «jeg føler meg komfortabel og avslappet». Og når noen kopierer deg, så roer det deg også, sier Patti Wood en kroppsspråkekspert i Atlanta i USA.

Denne handlingen kan også vise empati. Når du lytter til barnet ditt, en venn eller en pasient som beskriver et problem, så viser kopiering av holdningen deres at du virkelig forstår hva de går igjennom.

Ta mer plass
Har du armene tett inntil siden eller i kors? Dette gjør kroppen mer kompakt og sender ut et signal om at du ikke bare er innesluttet, men også underdanig.

- Når du tar mindre plass, så fremstår du og føler deg mindre mektig og andre behandler deg kanskje slik også, sier Wood.

Hvis du vil oppnå respekt enten fra en kollega eller et familiemedlem, så ta mer plass. Husk å stå rak og avslappet med føttene litt fra hverandre.

Hold hodet hevet
Ifølge Wood er det en god grunn til at «å hoppe av glede» er en klisjé. Når du føler deg glad og selvsikker, så retter du deg mer opp.

Du hever kanskje hodet, skuldre og brystet, og reiser deg opp på tåballene. Hvis du ikke føler deg helt i hundre, så hev hodet, trekk skuldrene bakover, sett deg opp og smil.

- Det kan endre humøret raskere enn du aner, sier Wood.

Pass på armene
Selv om alt fra stress til et kjølig rom kan få deg til å legge armene i kryss, så leser de rundt deg det på en annen måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Man får inntrykk av at du prøver å holde noe inni deg eller noen unna deg når du inntar denne stillingen.

Du kan ubevisst innta denne posisjonen på en fest, for å holde andre på avstand eller på jobben for å holde tilbake det du egentlig mener.

For å virke mer tilgjengelig, hold armene langs siden eller bruk dem til å gestikulere.

Vær åpen
Dersom du er fysisk tiltrukket av en date, så kan du nå fram ved å ta håret bak øret med håndflaten utover.

- Det er et signal til hjernen hans om at du er åpen for forføring, sier Wood.

Ifølge Wood kan man også snu øvre delen av brystet og ved å peke tærne mot personen også vise et ønske om en forbindelse - enten det er en romantisk interesse eller en potensielt ny venn.

Finn drømmepartneren i dag - prøv nettdating på Side2 Match

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.