RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender asylsøkere på antivoldtektskurs

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratet (UDI) skal nå sende mannlige asylsøkere på kurs for å forebygge vold og seksualisert vold mot kvinner. Kvinner sendes på «bøllekurs».

Det er i første rekke på asylmottak i Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Vestfold at UDI nå skal kurse mannlige asylsøkere. Kursene vil ta for seg kvinnesyn og likestilte kvinner i Norge, skriver Aftenposten.

Ifølge A-magasinet har ofrene i de 49 siste anmeldte overfallsvoldtektene i Oslo utpekt utlendinger som gjerningsmenn.

Kursmodellen er hentet fra Alternativ til vold (ATV), og er i første omgang ment som et prøveprosjekt. Samarbeidspartnere er ATV og Regionale ressurssentre om vold og traumatisk stress.

- En del enslige menn, men også menn som lever i samliv, må lære seg alternative strategier til bruk av vold og trakassering, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Asylsøkende kvinner får på sin side tilbud om «bøllekurs» på asylmottakene.

- En del kvinner må også bli klar over sine rettigheter, og lære å sette grenser, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere