RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender Bogen-konkurs til Økokrim

Sist oppdatert:
Bostyret etter konkursen i Sponsor Service har oversendt sin innberetning til Økokrim, etter å ha fått inn krav på hele 568 millioner kroner.

Sponsorservice gikk konkurs med et brak tidligere i år. Nå har bostyret gjennomgått boet og fått inn krav på hele 568 millioner kroner, men de har kun klart å drive inn 2,7 millioner kroner.

Ifølge VG er det en del uklarheter rundt de andre eiendelene som finnes i selskapet, eiendommer, løpende kontrakter og så videre. Ansvaret for selskapets konkurs skal foreløpig ikke være plassert, men bostyret ønsker at flere vurderer det.

-Bostyrets materiale er gjennomgått med og overlevert til Økokrim og Kredittilsynet for videre gjennomgang og vurdering, skriver bostyrer Jon Skjørshammer fra Advokatfirmaet Selmer i den foreløpige beretningen fra bostyret.

Ifølge VG skriver bostyret at de vurderer å kreve erstatning fra daglig leder Terje Bogen og fra styrets medlemmer. Det kan også være aktuelt å kreve tilbake utbytte som er utbetalt i selskapet de siste tre årene.

-Minst 17 prosjekter som det aldri ble noe av er allerede inntektsført med kr. 61,3 millioner ved utgangen av 2001. Det er senere innhentet bekreftelse fra flere av de navngitte sponsorer, som tilbakeviser at det har vært ført reelle forhandlinger, skriver revisorene Kjell Melhus og Otter Brødholt i revisjonsberetningen som ble fremlagt sammen med bostyrets beretning tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere