RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sender dette i tilfelle jeg ikke får sagt det igjen. Jeg elsker deg»

Fergen Sewol sank onsdag full av elever. Nær 300 mennesker er fortsatt savnet.
Fergen Sewol sank onsdag full av elever. Nær 300 mennesker er fortsatt savnet. Foto: Yonhap (Reuters)
Sist oppdatert:
Sendte fortvilte tekstmeldinger fra fergeforliset.

Seoul (NTB-Reuters): Fortvilte tekstmeldinger fra innesperrede elever på den synkende fergen har florert i sørkoreansk medier torsdag. Samtidig får president Park Geun-hye sterk kritikk fra foreldre for krisehåndteringen.

Rundt 290 av de 475 personene er savnet etter at en ferge utenfor Sør-Korea begynte å synke onsdag morgen. Torsdag har sørkoreansk mediene publisert tekstmeldinger som foreldre skal ha mottatt fra noen av de rundt 325 passasjerene som var skoleelever fra en videregående skole i Ansan utenfor Seoul.

«Sender dette i tilfelle jeg ikke får sagt det igjen. Jeg elsker deg», sendte en av studentene, som til slutt ble reddet, til sin mor. Moren svarte på kjærlighetserklæringen uten å vite at sønnen var i livsfare.

En annen ba innstendig sin bror om hjelp da han fortalte at lugaren hans hadde lagt seg over på siden. Broren svarte at hjelpen sikkert var på vei, men hørte ikke mer fra skoleeleven, som nå er blant de savnede.

Kapteinen beklager

Dykkere prøvde onsdag å ta seg inn i fergen, men måtte gi opp på grunn av sterk strøm i vannet. I løpet av torsdagen er ytterligere tre personer funnet omkommet, noe som gjør at det offisielle dødstallet er ni. Det er ventet at dette tallet vil stige drastisk.

Det blir nå åpnet etterforskning av den 69 år gamle kapteinen Lee Joon-seok. Han har tilbrakt mesteparten av tiden etter forliset i avhør.

– Jeg beklager til passasjerene, de omkomne og deres familier, sier kapteinen i en uttalelse, men ønsker ikke så svare på spørsmål om hendelsesforløpet.

Presidenten hudflettes

Sør-Koreas president Park Geun-hye uttalte seg om tragedien i en gymsal onsdag, men ble møtt med massive tilrop fra sinte foreldre.

– Mennesker dør! Hva er det du driver med? Tiden renner ut! ropte en kvinne da Park forsøkte å snakke.

Sjefen for kystvakten mottok også mange skyllebøtter. Kim Suk-Kyoon blir kritisert for at for få av sine 550 dykkere faktisk befinner seg i ulykkesområdet. President Park forsikret om at myndighetene gjør alt de kan.

– Vi skal bli bedre til å holde publikum informert. Og vi skal gjøre vårt beste til å redde hver eneste person, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere