Meteorologisk institutt har fra og med neste uke sendt ut et gult farevarsel i forbindelse med snø.

Fra mandag kveld til tirsdag kveld er det nemlig ventet å være fare for hvit nedbør i ytre strøk av Finnmark over ca. 300-400 moh.

- I tillegg er det fare for nattefrost, så det blir en del kjøligere enn det det har vært ellers i nord. Man bør kjøre etter forholdene og vurdere å bytte til vinterdekk. Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold, forteller statsmeteorolog Haldis Berge til Nettavisen.

Mens finnmarkingene må vurdere dekktypen, er det derimot helt andre tendenser i den andre delen av landet.

Les også: Meteorologen ber bilistene være føre-var: - Viktig å være obs

Sør-Norge heldigst

Neste uke virker nemlig lovende for store deler av Sør-Norge, ifølge Berge.

- Det går mot en ganske fin uke sør for Trøndelag egentlig. Det er oppholdsvær over lange perioder med sol, noe som gir fint vær. Det er litt Nordavind som kan gi litt kuling på kysten bare, sier meteorologen.

Morgendagen byr ellers på bygevær fra Nordfjord, Møre og Romsdal og opp til Trøndelag, og sistnevnte må forvente en god del nedbør framover.

- Trøndelag vil stort ha bygevær i hele denne perioden framover mot neste helg. Det er derimot ikke snakk om snø annet sted enn i fjellet, ved 900-1000 meter over havet, mener Berge.

Dermed slipper trønderne i lavlandet å tenke på om de bør skifte dekk eller ikke med det første.

Les også: FN-sjefen krever stans i «krigen mot naturen»

Vestlandet slenger seg på

Også Vestlandet ser ut til å slenge seg på den gode bølgen med finvær, og spesielt fra tirsdag av kryper sola ordentlig fram

- Da snakker vi mellom 10-12 grader, så det blir ikke kjempevarmt, men det fineste været kommer absolutt i sør neste uke, sier Berge.

Til og med Bergen ser ut til å slippe unna nedbør den neste uka. På yr.no klassifiseres det nemlig som «ganske sikkert» at det ikke kommer noe regn fram til og med søndag, hvor det oppføres «noe usikkert», i byen mellom de syv fjell.