RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender gammel vin til helsesjekk

Sist oppdatert:
Nå kan du redde årgangsvinen din fra dårlige korker.

(LXUS.no) Tidligere i år ble verdens eldste champagne åpnet. Men skuffelsen var stor da det viste seg at den var ødelagt av korksmak.

Nå er imidlertid hjelpen nær. I oktober kan du sende gammel vin til helsesjekk på en omkorkingsklinikk i Stockholm.

KVALITETSKONTROLL: Vinsamlere kan i oktober få kvalitetskontrollert, smakt på, etterfylt og omkorket flaskene sine på omkorkingsklinikken.

LES OGSÅ:
Verdens rareste drinker
Bartenderen avslører deg
Drinken som imponerer damene

Som første vinhus i verden tilbyr australske Penfolds førstehjelp til årgangsvin lagret i femten år eller mer. Vinsamlere kan i oktober få kvalitetskontrollert, smakt på, etterfylt og omkorket flaskene sine av Penfolds' sjefsvinmaker Peter Gago i forbindelse med arrangementet Re-Corking Clinic.

Nærmeste vin-førstehjelp for nordmenn blir i Operaterrassen i Stockholm, og arrangementet er åpent for alle samlere.

- De fleste av Penfolds' viner egner seg godt til lagring. Re-Corking Clinic er vår måte å gi noe tilbake til alle entusiastene som tar vare på vinene sine år etter år, forteller Peter Gago i en pressemelding til LXUS.

Verdivurdering

Gago vil også taksere og sertifisere flaskene sammen med spesialister fra auksjonshuset Christie's. Streng kvalitetskontroll vil ifølge produsentene gi sertifisert vin en høyere markedsverdi enn flasker som ikke er sertifisert.

Omkorkede viner kan ifølge Penfolds lagres i opp mot 30 år til, avhengig av vinen. Det er først og fremst ikonviner som Grange og RWT Shiraz som korkes om, da disse egner seg for lagring over lengre tid og er attraktive kjøpsobjekter på internasjonale vinauksjoner.

Du finner påmelding til arrangementet her (ekstern lenke).

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere