RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender hjem Utøya-deltakere

Foto: Elias Dahlen
Vil bli møtt av kriseteam i Bergen.

Personer fra Hordaland, som har oppholdt seg på Sundvolden Hotell etter dramaet på Utøya fredag kveld, blir nå fraktet tilbake til Bergen.

Bussen dro fra hotellet like før klokken ni, lørdag morgen.

– Det er en buss på vei for å hente dem. Den vil være på Sundvolden omtrent 0815, opplyste Jette Fugelsnes Christensen, nestleder i Hordaland Arbeiderparti, til BA i åtte-tiden lørdag. Hun organiserer hjemturen for de som var på Utøya fredag.

Flere savnet

- En del foreldre har kjørt over på eget initiativ i natt, så noen kjører også hjem til Bergen i biler.

I Bergen vil alle samles og de blir møtt av kriseteam.

Christensen forteller at ikke alle fra Hordaland er gjort rede for, men er opptatt av at dette ikke nødvendigvis betyr at de ikke de ikke vil komme til rette.

- Foreldrene til disse ungdommene har fått tilbud om hjelp. Vi må ikke tenke negativt med en gang. De kan være uten strøm på mobilen, eller ha mistet telefonene sine. Mange er i sjokk, og da er man mest opptatt av å holde seg varm og i sikkerhet, sier hun.

BAs reporter på Sundvolden, Steffen Opheim, forteller i 0830-tiden at bussen som skal frakte personer til Bergen har ankommet Sundvolden.

- Håpet svinner hen
Han rapporterer om dyster stemning på stedet.

- Vi var på bensinstasjonen like ved hotellet tidligere, og plutselig brøt en dame ut i gråt, forteller han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre forlot hotellet lørdag morgen, etter å ha omfavnet flere personer.

Mange er tydelig preget av det som har skjedd. Ordfører i Hol kommune, Sjur Tandberg, sier til BA at han ikke kan fatte det som har skjedd.

- Det er uvirkelig. Hol kommune er en liten kommune, som ikke kunne klart dette alene. Jeg har fått flere henvendelser fra ordførere og rådmenn i andre kommuner, som lurer på om vi trenger hjelp, forteller han.

Han sier tiden fremover vil bli en vanskelig ventetid for mange.

- Vi har ikke noen nye tall på hvor mange som er omkommet, men det er fortsatt mange som ikke har hørt fra sine. Håpet begynner å svinne hen, sier han.

Tandberg berømmer alle som har bidratt i denne vanskelige situasjonen.

- Tilsammen har vi hatt mellom 30 og 40 fagpersoner innen psykiatri som har hjulpet til. I tillegg til ambulansepersonell, politi, sivilforsvar og frivillige, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere