Sender politi og forsvar på felles kurs for bedre samarbeid

Oslo (NTB): 22. juli-angrepene viste at politiet og Forsvaret må bli langt bedre til å samarbeide. Et nytt felles studium for politi- og forsvarsledere skal bidra til bedre samarbeid, håper justisminister Grete Faremo (Ap).

Justisministeren og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) var begge til stede under den formelle åpningen av det nye studiet «Nasjonal beredskap og krisehåndtering» på Politihøgskolen i Oslo onsdag. Studiet er et samarbeid mellom Politihøgskolen og Forsvarets høgskole.

- Dette studiet er et ektefødt barn av terrorangrepene 22. juli. Gjørv-kommisjonen slo fast at 22. juli var historien om ressursene som ikke fant hverandre. Den historien kan ikke gjenta seg, og vi må trekke lærdom av det som ikke fungerte godt nok. Dette studiet griper direkte inn i arbeidet med å bedre og endre norsk beredskap, sa justisministeren i sin innledning.

- Vi er et lite land, og vi er avhengig av at alle ressurser tas i bruk under en krise, understreket forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i sitt innlegg.

28 studenter skal følge kurset. Disse sitter i dag hovedsakelig i lederposisjoner i Forsvaret og politiet. I tillegg er noen av studentene fra Oslo universitetssykehus og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap tatt opp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.