RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender rumenske kriminelle hjem

For å se bildekarusellen trenger du Flashplayer 8. eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

Avtale mellom Norge og Romania klar.

Stortinget slutter seg enstemmig til en avtale mellom Norge og Romania om hjemsendelse av rumenske kriminelle til soning i hjemlandet, melder NTB.

I norske fengsler er en av tre personer fra utlandet og de fleste av disse har verken oppholdstillatelse eller annen tilknytning til Norge.

Tidligere har politistasjonssjef Bjørn Åge Hansen opplyst til Nettavisen at politiet i hovedstaden daglig får inn kriminelle rumenere.

Les også: - Får ikke nok i koppen.

- Her går det i alt fra butikktyveri til lommetyveri. Vi får daglig inn rumenere som er knyttes til tyveri og vinningskriminalitet, sier politistasjonssjef Hansen.

Ikke streng nok
Opposisjonen med Høyre, Frp og KrF synes ikke avtalen er streng nok. siden den kun gjelder personer med dommer over 18 måneder.

- Hvis soningsoverføring virkelig skal frigi plasser og avhjelpe fulle fengsler, burde ordningen gjelde alle med dommer over to måneder, sier Kjell Ingolf Ropstad fra KrF.

Nettavisen har satt fokus på romfolkets situasjon i hovedstaden. Mange av disse livnærer seg på tigging og når dette ikke er nok kan de ty til vinningskriminalitet. De bor også under kummerlige forhold.

Les også: - Praktiserende anarkister.
Les også: - Forbud mot tigging er mest effektivt.

Høyres André Oktay Dahl mente at åpne grenser innenfor Schengen har sine konsekvenser, men tror avtalen kan virke avskrekkende.

Både han og andre opposisjonspolitikere roste regjeringen for arbeidet som har blitt gjort.

- Kortere saksbehandlingstid
Justisminister Knut Storberget sier at mange land trenerer en hjemsendelse av kriminelle med svært lang domstolsbehandling.

- Nettopp derfor er avtalen med Romania så viktig. Den åpner for atskillig kortere saksbehandlingstid i begge land, slik at det faktisk vil bli mulig å få sendt flere tilbake før dommen er sonet, sier Storberget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere