*Nettavisen* Nyheter.

Sender samme serie, samtidig

Både NRK og TV 2 satser på samme serie etter jul, men i to forskjellige varianter.

03.12.08 09:53

(SIDE2:) Vanligvis vil konkurrerende TV-kanaler gjøre sitt beste for å ikke sende helt identiske konsepter eller serier, og i hvert fall å ikke gjøre det samtidig.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men både NRK og TV 2 har dramaserien «Life on Mars» blant seriene på vårprogrammet, men har satset på hver sin versjon.

NRK sender den prisbelønte originale BBC-serien fra 2006, mens TV 2 har valgt ut den amerikanske kopien fra 2008.

Visste det ikke
Verken NRK eller TV 2 var klar over samkjøringen da Side2 tok kontakt.

- Det var jeg ikke klar over, men jeg tror ikke det blir noe problem sånn i utgangspunktet, sier informasjonsmedarbeider Benedikte Hagesæther i TV 2.

- NRK sendte jo også den britiske versjonen av «The Office», mens vi sendte den amerikanske.

Dobbel dose
Hagesæther tror heller ikke at seertallene vil lide som følge av programsettingen.

- Nei, jeg tror i så fall at det heller blir en fordel for begge seriene. Så kan seerne få dobbel dose om de ønsker det, eller velge seg ut en favoritt.

- Vi var klar over at TV 2 hadde kjøpt inn serien, men visste ikke at de planla å sende den nå etter jul, forteller TV-sjef Arne Helsing i NRK som heller ikke tror det blir noe stor problem.

- Det er jo en god sammenligningsmulighet for publikum da, ler han og legger til at NRK har stor tro på sin britiske versjon.

Tidsreisende eller gal?
«Life on Mars» handler om Sam Tyler, avdelingsleder i Manchester-politiet som etter å ha blitt kjørt på av en bil, våkner opp i 1973. Her, i fortiden, er jobber han i Manchester- og Salford-politiet og samtidig som han må prøve å finne ut om han er blitt gal, ligger i et koma eller faktisk har reist tilbake til 1973, må han tilpasse seg sin nye virkelighet 35 år før sin egen tid.

Både politiarbeid og samfunnet generelt er svært forskjellig fra Tylers normale virkelighet, og rasisme, kvinneundertrykkelse, politivold og småkorrupsjon blir sett på som en rutinemessig del av jobben.

Den britiske versjonen har vunnet både BAFTA og Emmy-priser og har John Simm («Human Traffic»), Philip Glenister og Liz White på rollelisten.

Da amerikanerne bestemte seg for å lage sin egen versjon, hanket de ironisk nok inn en ire til å spille hovedrollen, nemlig Jason O'Mara. I tillegg finner vi kjente navn som Harvey Keitel og Lisa Bonet.

«Life on Mars» har premiere 13. januar på NRK3, og litt senere i uka på NRK1. TV 2 har enda ikke fastsatt sendetidspunkt for sin serie, men det blir over nyttår en gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.