Gå til sidens hovedinnhold

Sender ut farevarsel for snø: - Kan komme 3-7 centimeter

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i Sør-Norge.

Tirsdag morgen kan flere i Sør-Norge oppleve å våkne til et hvitt snødekke.

- For noen blir det kun et kort blaff med snø, mens nord for Dovre kan det bli litt mer langvarig, varsler Meteorologisk institutt. De råder folk til å rydde inn hagemøbler og forberede seg på vinterlige forhold.

Venter 3-7 centimeter

- Vi har sendt ut farevarsel på snø for områdene Buskerud, Akershus, Oslo, Oppland og Hedmark. Fra natt til tirsdag kan det komme lokalt 3-7 cm snø. Det kommer mest i indre og høyereliggende strøk. Utover tirsdagen vil nedbøren gå over til regn , skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, heter det i farevarselet på yr.no.

- Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, heter det videre.

- Kanskje ikke så lurt

Selv om snøen kanskje ikke blir liggende lenge, er meteorologen klar med råd om dekkvalg:

- Det er kanskje ikke så lurt med sommerdekk i morgen tidlig, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Drammens Tidende.

Det er et lavtrykk som beveger seg fra Nord-Atlanteren og oppover mot Kolahalvøya som gir kalde dager. Dette vil prege temperaturforholdene i hele landet kommende uke, skriver meteorologene på Twitter.

Store temperaturforskjeller

Det er ventet store temperaturforskjeller i Nord og Sør-Norge onsdag. Da kan det bli ned mot 5 minus grader mange steder i Troms og Finnmark, mens noen av storbyene i sør kan få opp mot 13 grader.

Det er videre sendt ut farevarsel på vindkast for områdene Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten.

- Fra tidlig tirsdag til onsdag ettermiddag ventes det lokale vindkast på 27-35 meter i sekundet. Følg med på farevarsler og hold på hatten, råder meteorologene.

Se Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt: