- I Trøndelag er det en grensesone mellom kald og varm luft. Dermed vil det variere hva slags nedbørsform som vil komme de forskjellige stedene. Temperaturen vil først stige, kanskje opp mot fem plussgrader og regn, men så vil den frontsonen bevege seg sørover og da brer den kalde luften seg, forteller vakthavende ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, til Nettavisen.

Les også: Både Kina og Russland har vist fram skrekkinngytende krigsfly. Dette er svaret fra USA

Dermed vil det lokale områder i Trøndelag onsdag og torsdag bli store muligheter for snø, også med sludd involvert, mens andre steder blir det mest nedbør i form av regn og sludd.

- Det blir en nedbørrik dag i særlig den sørlige delen av Trøndelag på onsdag. Da kan det komme rundt 100 millimeter i løpet av 24 timer. Dette er da hovedsaklig våt nedbør, sier statsmeteorologen.

Les også: To tenåringsjenter tiltalt for grov voldtekt av 12 år gammel gutt

20 cm eller mer

For de som håper på snø, blir sjansene større jo lenger nordover man beveger seg i Trøndelag.

- Det kan fort bli 20 cm med snø eller mer, særlig om man beveger seg litt opp i høyden, sier Alsvik Walløe.

Les også: Januar 2020 ble den våteste noensinne

Oppe i Nord-Norge er det naturligvis kaldt og vinterlig de fleste steder, mens Midt-Norge generelt er i sonen med regn og snø de neste dagene. Sør- og østover har tirsdagen bydd på temperaturer nede mot 0-tallet, men mildluften er på vei igjen.

- Det blir ikke mer snø eller nedbør på Østlandet før til helgen, så nå blir det ganske fint vær. Torsdagen ser ut til å bli veldig bra, med 5-10 grader i Oslo-området.

Les også: Flere farevarsler - her kommer snøen

Fine kjøreforhold i sør, men...

Mens Trøndelag kanskje får litt slaps, etter å ha blitt servert med blandinger av snø og regn, bør det se greit ut for kjøreforholdene de fleste stedene sørover i landet. Vestlandet får fuktige baner, mens unntaket blir mye vind og fokk på fjellovergangene.

Om man beveger seg nordover starter derimot problemene.

- Det har kommet mye snø i Nord-Norge i det siste og det vil også fortsette de neste dagene. Det er ordentlig vinterføre, forteller Alsvik Walløe.

Tirsdag ettermiddag har snø og uvær også ført til spesielt vanskelige kjøreforhold i Troms.

Den siste timen har Troms politidistrikt meldt om flere ulykker, blant annet en frontkollisjon i Målselv der en person ble skadd.

Polare lavtrykk har slått inn over regionen i løpet av formiddagen og ettermiddagen.

- Patruljene melder om forferdelige kjøreforhold, og vi risikerer at veiene snør igjen når de blir sperret på grunn av ulykker, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

- Alle som ikke må ut - bli hjemme og fyr i peisen, skriver de videre.