*Nettavisen* Nyheter.

Sender ut gult farevarsel for snø

MYE SNØ: Det er ute gult farevarsel for mye snø flere steder i Sør-Norge tirsdag.

MYE SNØ: Det er ute gult farevarsel for mye snø flere steder i Sør-Norge tirsdag. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Meteorologene har ute gult farevarsel for mye snø i fylkene Vestfold og Telemark, Agder og Viken.

24.02.20 14:10

Fra natt til tirsdag til natt til onsdag ventes det snø, lokalt 10-20 centimeter i de tidligere fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder, nå Viken, Vestfold og Telemark og Agder.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

I Agder og i fjellet ventes lokalt snøfokk med vanskelige kjøreforhold, skriver meteorologene på Twitter.

Det blir kaldt i hele Norge den nærmeste uken.

- Svalbard får det fortsatt beinkaldt, og varmeluften holder seg til sør i Europa. Snøen som kommer i Sør-Norge det nærmeste døgnet blir liggende en stund, skriver meteorologene på Twitter.

Ifølge meteorologene får nesten hele Norge dager med snø, men også dager med opphold denne uken.

Ved 11-tiden mandag er flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt. Det gjelder riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal, fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og riksvei 13 over Vikafjellet.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Les også: SAS og Norwegian setter opp ekstrafly fra Gran Canaria

Klikk på bildet for å forstørre. VENTER HVIT NEDBØR: Lavtrykket som skal gi snø på Østlandet natt til tirsdag og tirsdag ligger mandag over Nord-England. At lavtrykket denne gang går sør for landet gjør at mildluften ikke når opp til Norge. Det gjør nedbøren hvit, varsler meteorologene.

VENTER HVIT NEDBØR: Lavtrykket som skal gi snø på Østlandet natt til tirsdag og tirsdag ligger mandag over Nord-England. At lavtrykket denne gang går sør for landet gjør at mildluften ikke når opp til Norge. Det gjør nedbøren hvit, varsler meteorologene. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. GULE VARSLER: Det er ute farevarsler både for snø og vind flere steder på kysten av Sør-Norge mandag. Sjekk ditt lokalel værvarsel på yr.no.

GULE VARSLER: Det er ute farevarsler både for snø og vind flere steder på kysten av Sør-Norge mandag. Sjekk ditt lokalel værvarsel på yr.no. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag