RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendes hjem for tidlig

Foto: Thinkstock
Nybakte mødre burde få bli lenger på sykehuset etter fødsel, mener helsemyndighetene.

(SIDE2:) Statens helsetilsyn har undersøkt tilbudet mor og barn får i tiden etter fødsel. Undersøkelsen viser at tilbudet er for dårlig, skriver VG.

Det er spesielt kvinner i spesielt sårbare grupper som burde fått bedre oppfølging, mener de. Gruppen «sårbare kvinner» inkluderer blant annet enslige førstegangsfødende, tenåringsmødre og mødre med alvorlige psykiske lidelser.

- Vi er svært overrasket over at det i så liten grad tas individuelle hensyn til disse kvinnene, slik at de får en tettere oppfølging, sier helsedirektør Lars E. Hanssen til VG.

Bare et fåtall av kvinnene som opplever fødsler med komplikasjoner får ligge lenger på sykehuset enn andre. Det er også sjelden et annet tilbud til førstegangsfødende enn flergangsfødende.

Undersøkelsen viser dessuten at ikke alle får hjemmebesøk av helsesøster, noe alle har krav på. Blant de 98 kvinnene som deltok i undersøkelsen, fikk bare 57 besøk av helsesøster innen to uker etter fødsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere