*Nettavisen* Nyheter.

Sendte 1,2 millioner ment for Indonesia til India

Oslo (NTB): Det indiske forlaget Allied Publishers fikk i august i fjor utbetalt 1,2 millioner kroner fra Universitetet i Oslo. Pengene skulle egentlig til Indonesia, ikke til India.

Det var en rådgiver ved Universitetet i Oslos (UiO) regnskapsseksjon som oppdager skandalen i september i fjor. Da han varslet ledelsen i en epost, skriver han:

«Det er overført et svært stort beløp til Allied Publishers uten at jeg vet hvem dette er eller om vi kan ha et realistisk håp om å få pengene tilbake».

Pengene skulle egentlig overføres til et universitet i Indonesia, men havnet hos et forlag i India.

Ifølge Marianne Mancini, avdelingsdirektør i Økonomiseksjonen ligger forklaringen på betalingsbommerten i at systemet som automatisk leser av fakturaer, koblet utbetalingen til feil leverandør. Personen som skulle kontrollere utbetalingen, oppdaget ikke feilen.

Da UiO først tok kontakt med forlaget for å kreve pengene tilbake, lovet Allied Publishers at alt ville ordne seg. Senere ble de imidlertid utilgjengelig på telefon, og UiO fortsatte korrespondansen på epost. Etter flere runder fram og tilbake i høst har ikke UiO sett snurten av pengene, skriver Universitas. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.