Sendte 14 kriminelle nigerianere ut av landet

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Onsdag kveld ble 14 kriminelle nigerianere sendt ut av Norge.

30.06.11 13:36

Ni av disse er domfelt for over 50 straffbare forhold, skriver VG Nett.

Dette er den første utsendingen fra Norge i sammenheng med EU-samarbeidet Frontex.

Alle de domfelte har dommer om grov narkotikakriminalitet, trusler, falsk ID, grov vold og generell vinningskriminalitet.

- Vi har sett i løpet av de siste to årene Justisdepartementet har hatt ansvaret for utlendingsfeltet at det viktigste vi kan gjøre er å effektuere utvisningsvedtak. Antall tvangsreturer har økt betydelig, og flere straffedømte sendes nå ut, sier Storberget.

Klokken 21 onsdag kveld tok flyet med nigerianerne av mot Lagos.

- Jo raskere retur, desto bedre
- Det er bra at det blir effektuert utsendelse av kriminelle asylsøkere. Grunnen til dette er at det sender ut et signal om at hvis du kommer til Norge og driver med kriminalitet sendes du hjem igjen. Jo raskere retur, desto bedre, sier innvandringstalsmann i Høyre Trond Helleland til Nettavisen.

Han skryter av at Storberget har fått i stand flere soningsavtaler med andre land, men understreker at ikke jobben er gjort.

- Man burde jobbe mot flere slike avtaler, fortsetter Helleland.

Flere stopp
Flyet med nigerianerne skla gjøre flere stopp i Europa.

- Fra Oslo kom også nigerianere fra Sverige og Finland før flyet mellomlandet i Østerrike og hentet utviste fra Danmark, Tyskland, Ungarn og Frankrike, opplyser kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.