Gå til sidens hovedinnhold

Sendte fortrolig info til Helse Førde-ansatts e-post

Navarsete mener hun har sitt på det tørre.

Kvelden før Regjeringen skulle offentliggjøre sykehusavgjørelsen, sendte Liv Signe Navarsete (Sp) dokumentet med vedtaksteksten til e-postboksen hos Helse Førde-ansatt og sykehusforkjemper Martha Kjøllesdal på Eid.

Les saken i Firda

E-posten fra statsråden og Sp-lederen var ifølge Navarsete egentlig tiltenkt Kjøllesdals samboer, Fjordabladet-redaktør Tormod Flatabø, som informasjon i forkant av Regjeringas avgjørelse neste dag.

Kjøllesdal, som er sykepleier ved Nordfjord sykehus og tidligere tillitsvalgt i Helse Førde, sier på spørsmål fra Firda at hun ikke aner noe om e-posten.

E-posten er blitt kjent i deler av det fylkespolitiske miljøet og har skapt reaksjoner i Ap-gruppa.

- Temmelig uryddig
- Temmelig uryddig, sier fylkespolitiker og medlem i styret for Helse Førde, Harry Mowatt, til Firda.

E-posten, som Firda har sett, ble sendt fra Liv Signe Navarsete til Martha Kjøllesdals e-postadresse torsdag 31. mars klokka 21.45.

Sendingen inneholdt to dokumenter som vedlegg. Det ene vedlegget har tittelen «Intern protokoll 2», og inneholdt ordlyden i regjeringsvedtaket, det andre er merket «Prosjekt Nordfjord».

Det går videre fram at Navarsetes e-post ble videresendt til Tormod Flatabøs egen e-postboks klokka 23.53 samme kveld.

Fjordabladet-redaktøren sendte dagen etter dokumentet fra regjeringsnivået til overlege Henrik Berg og seksjonsleder Jon Sverre Arnestad ved Nordfjord sjukehus.

På det tidspunktet var regjeringsvedtaket offentlig.

- Merkelig måte
Styreleder i Helse Førde, Clara Øberg, sier at verken Helse Vest eller Helse Førde ennå har fått skriftlig informasjon, ut over det de har sett av pressemeldinger.

- Dette er en merkelig måte for en regjeringsrepresentant å sende ut informasjon på, sier Øberg.

Mowatt synes at informasjonen til media bør skje samtidig, og ikke gjennom å sende interne regjeringsdokumenter til tilfeldige e-postadresser.

Risiko

- Her ble Nordfjord informert lenge før Indre Sogn. Det er også litt pussig, når en redaktør ikke greier å skille jobb-pc'en fra samboerens e-post. Her har det i prinsippet vært en klar risiko for at disse fortrolige dokumentene kunne blitt spredt utover, sier Aps Harry Mowatt.

Tormod Flatabø avslår kategorisk å kommentere saken.

- Hun må bare prøve

- Jeg har mitt på det tørre. Jeg har ikke gått ut over de avtaler jeg hadde med helseministeren i denne saken, sier Liv Signe Navarsete.

På spørsmål om helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var informert, svarer statssekretær Tord Dale i Helse- og omsorgsdepartementet dette til Nettavisen: - Vi kommenterer ikke intern saksbehandling.

Navarsete sier at kontakten med Fjordabladets redaktør var en av flere kontakter hun hadde med pressefolk i Sogn og Fjordane om kvelden 31. mars og at dette var avklart med fagstatsråden.

- At det nå kommer reaksjoner, viser hvor vanskelig denne saken er i Sogn og Fjordane, mener Navarsete.

- Helse Førdes styreleder Clara Øberg kaller det merkelig når det går dokumenter på denne måten til Nordfjord, mens helseforetaket til nå ikke har fått oversendt noe skriftlig fra regjeringen.

- Hun må bare prøve å lage sak om dette! Hun bør heller konsentrere seg om å bygge bruer og reise tillit i stedet for å gå til angrep og skape krig. Som styreleder har hun også et ansvar for å skape fred, sier Liv Signe Navarsete.

Les flere saker i Firda her

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken