RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte jagere for å avskjære passasjerfly

Washington (NTB-AFP): To jagerfly gikk fredag på vingene etter at en flypassasjer slo seg vrang underveis fra Atlanta til San Francisco.

Besetningen om bord på Air Trans rute 39 slo alarm og meldte fra om at en av passasjerene om bord var «ustyrlig», og to F-16-fly gikk raskt på vingene.

Hvem passasjeren var, eller hva uroen besto i er ikke kjent, og flyet landet fredag kveld uten problemer i Colorado Springs i Colorado.

Det er andre gang på tre dager at North American Aerospace Defence Command (NORAD) har beordret jagerfly på vingene etter å ha mottatt meldinger om mulige terrorister om bord i passasjerfly.

Onsdag avskar to F-15 fly et passasjerfly som var på vei til Hawaii etter at besetningen hadde meldt fra om en ustyrlig passasjer.

Praksisen med å sende jagere mot passasjerfly der det kan befinne seg mulige terrorister om bord, begynte etter 11. september 2001 da flere passasjerfly ble kapret og fløyet inn i World Trade Center og Pentagon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere