Gå til sidens hovedinnhold

Sendte kompisen for å ta førerprøven

Etter å ha strøket tre ganger på oppkjøringen, sendte han en stedfortreder.

MYSEN (smaalenene.no): Asker-mannen klødde seg i hodet og var fortvilet. Hvordan i all verden skulle han klare å ta lappen? Han måtte ha hjelp.

Han tok kontakt med en kjenning. Vedkommende var ganske lik han selv. Kjenningen gikk med å stille til oppkjøring på Mysen i stedet for han som hadde strøket tre ganger allerede.

Oppdaget av sensor

En rutinert kvinnelig sensor hadde antennene skrudd på. Her var det noe galt.

– Jeg husker at sensor mente at kandidaten ikke lignet helt på mannen som var avbildet på legitimasjonen. Jeg har aldri vært borte i dette før, sier kjøreskolelæreren som har over 40 års erfaring i bransjen til Smaalenenes avis.

På trafikkstasjonen ble det tatt nytt bilde av mannen som møtte for å kjøre opp. Det var likhetstrekk, men det kom klart fram at det ikke dreide seg om samme person.

Vedkommende ble også bedt om å skrive navnet sitt slik at underskriftene kunne sammenlignes. Da skrev han for sikkerhets skyld et galt fornavn.

Feil navn

I tingretten opplyste Asker-mannen at han skrev navnet sitt på tre forskjellige måter. Ingen av disse er det navnet som stedfortrederen skrev.

Kjøreskolelæreren hadde reagert på at den personen som møtte opp ikke kjente han igjen. Det var spesielt siden de angivelig skulle hatt kjøretime sammen dagen i forveien.

– Har dere opplevd flere slike tilfeller på Mysen?

– Nei, dette var første gang, forklarer Randi Sætran Krogh. Hun var på jobb den aktuelle dagen.

Og den aktuelle dagen var på høsten 2011. Saken var tre år og tre måneder gammel da den omsider havnet i retten. Mesteparten av den lange saksbehandlingstiden er ren liggetid hos politiet. Mannen fikk derfor strafferabatt.

Straffen ble 21 dager betinget og en bot på 3.000 kroner.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk