RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte nakenbilde av eks-en - dømt for skremmende, plagsom og hensynsløs atferd

Sist oppdatert:

En Tromsø-mann er dømt for skremmende, plagsom og hensynsløs atferd ved å ha sendt et nakenbilde av sin tidligere samboer til en annen mann med teksten «RentX», skriver Nordlys.

Dommen omfatter også fire tilfeller av brudd på besøks- og kontaktforbud til sin tidligere samboer. Tromsø-mannen i slutten av 30-åra ble i slutten av februar i fjor dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for mishandling av eks-samboeren.

Mannen er i tillegg også dømt for mishandling av en samboer i et tidligere forhold. Nord-Troms tingrett har idømt mannen en tilleggsstraff på 24 dager for de forholdene han nå er dømt for. Tilleggsstraffen ansees ferdigsonet gjennom varetektsfengsling.

Besøks- og kontaktforbud
I tillegg til fengselsstraff er mannen også ilagt ytterligere to års besøks- og kontaktforbud. Dette omfatter også å oppholde seg i nærheten av kvinnens bolig og arbeidssted. Det er til og med laget et kart over et område i Tromsø sentrum i nærheten av kvinnens arbeidsplass, hvor tiltalte ikke får oppholde seg.

Mannen som fikk nakenbildet av kvinnen, kjente kvinnen, og varslet henne om MMSen han hadde mottatt. Tiltalte har forklart at han hadde lagret nakenbildet på telefonen, men har hevdet at han ved det tidspunktet MMSen ble sendt, hadde mistet telefonen, og at det ikke var han som hadde sendt bildet.

- Helt usannsynlig
Retten har ikke festet lit til tiltaltes forklaring. To dager etter MMS-bildet ble sendt, ble det også forsøkt ringt fra denne telefonen til fornærmede.

- Retten finner det helt usannsynlig at noen andre skulle stå bak de to beskrevne handlingene med denne telefonen, heter det i dommen.

I forbindelse med rettssaken i februar, ønsket ikke fornærmede å forklare seg med tiltalte til stede. Tiltalte satt i et tilstøtende rom med lyd- og billedoverføring.

Dagen etter hovedforhandlingen i saken, både ringte og sendte han en MMS til fornærmende, til tross for at han hadde forbud mot på noen måte å ta kontakt med henne.

MMSen inneholdt et bilde av fornærmede tatt under hovedforhandlingen. Sannsynligvis avfotografert av videoskjermen i det tilstøtende rommet til rettssalen.

Les flere saker i Nordlys her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere