*Nettavisen* Nyheter.

Sendte penis-MMS til ansatt

Foto: (Illustrasjonsfoto: Kine Moxness, Finnmarken)

I amfetaminrus sendte sjefen sex-MMS til en av sine yngste ansatte. Like etterpå beklaget han via SMS.

29.09.11 09:29

Nå er den 29 år gamle mannen dømt til fengsel for blant annet dette lovbruddet, skriver Finnmarken.

Sendte flere bilder til jenta
MMS-bildet ble sendt til den 15 år gamle jenta i 2009. Tiltalte og fornærmede hadde arbeidet sammen en dag i november i 2009. Da arbeidsdagen var over, holdt de to løpende SMS-kontakt utover kvelden.

I løpet av korespondansen sendte tiltalte fire MMS-bilder med mobiltelefonen av en erigert penis til fornærmede. Etterpå sendte tiltalte en SMS der han beklaget bildene.

I retten hevdet tiltalte at han ikke visste hvor gammel fornærmede var, noe retten ikke festet lit til, skriver Finnmarken.

Fordi han var hennes sjef og det var han som ansatte henne, mener retten at tiltalte burde kjent til at jenta bare var 15 år.

Dette ble underbygget av den fornærmede, som har forklart i retten at de ansatte visste alderen til hverandre.

Seksuelle samtaler
På arbeidsplassen ble det ofte ført samtaler av seksuell karakter. Dette var kjent blant de ansatte, selv om ikke alle deltok på dette.

Fornærmede hevder selv at hun ikke har deltatt i disse samtalene, men har stått og hørt på og ledd.

I retten har tiltalte erkjent at han sendte de nevnte MMS-bildene, og at dette var gjort i amfetaminrus. Selvforskyldt rus fritar derimot ikke for straff.

Sex-MMS-tilfellet er langt fra eneste gangen den siktede, som nå er 31 år, har vært ruset.

Han møtte i retten med en smørbrødliste av tiltalepunkter. Han var tiltalt for tre brudd på straffeloven, for kjøp, oppbevaring og bruk av narkotika. Den tiltalte kjøpte 22 gram amfetamin av en kamerat i hovedstaden på våren i 2010.

Noen uker etter kjøpet, ransaket politiet tiltaltes leilighet. Der ble det funnet omtrent 10 gram amfetamin på kjøkkenet. Dette var det kvantumet som var igjen av amfetaminpartiet han kjøpte i Oslo. Tiltalte har erkjent dette forholdet. Han erkjente også å ha brukt amfetamin, men ikke metamfetamin – som han også ble testet positiv for.

Spart for belastning
I straffutmålingen ble det vektlagt at tiltalte hadde kjøpt et såpass stort kvantum amfetamin at det var fare for spredning.

Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn talte for en streng straff. I formildende retning blir det vektlagt at mannen tilsto både narkokjøp og -bruk og penis-MMSene. Mannens tilståelse sparte den fornærmede ansatte for belastninger.

Uten tilståelse ville mannen risikert en straff på 60 dager. En enstemmig dom gir derimot den siktede fengsel i 35 dager med varetektsfradrag på to dager, for tre overtredelser av straffeloven og en overtredelse av legemiddelloven.

Les flere saker i Finnmarken her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.