*Nettavisen* Nyheter.

Sendte sex-sms til pasienter

Foto: (Scanpix)

Hjelpepleieren fikk sparken da det ble avslørt at hun hadde sendt grisemeldinger til to psykiatriske pasienter.

01.08.06 10:52

Kvinnen ble avslørt av den ene pasienten hun hadde sendt meldinger til.

Han påsto overfor en annen pleier at han hadde et seksuelt forhold til hjelpepleieren og kunne vise fram de slibrige meldingene som hadde gått i skytteltrafikk mellom pleier og pasient. Han hevdet også at hun hadde lånt ham en nøkkel til avdelingen, skriver Bergens Tidende.

Kort tid etter ble hjelpepleieren suspendert på dagen i et møte med avdelingslederen. Bare dager etter sto nok en pasient fram og fortalte en likelydende historie om kvinnen. Etter å ha blitt konfrontert med de nye opplysningene, sa hun opp jobben.

Helsetilsynet åpnet granskning mot kvinnen og intervjuet begge pasientene og kvinnens kolleger. Ifølge en av hennes overordnede kvinnen en av de beste hjelpepleierne men skal ikke ha taklet å få oppmerksomhet fra «unge, sjarmerende og pågående menn».

Selv hevdet hun overfor Helsetilsynet at hun var blitt utsatt for press fra de to pasientene, men innrømmet likevel å ha handlet uklokt og klanderverdig.

- Det finnes yrkesetiske grenser som blir gjennomgått i utdanningen til hvert enkelt helsepersonell. Og det ligger i kulturen vår at vi ikke er venner med pasientene. Da blir rollefordelingen feil, sier hennes forhenværende sjef til BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag