RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Sendte smiletegn etter at barna var ute

Sist oppdatert:
Det angrer Anne Cecilie Hopstock på nå.

Tirsdag ble Anne Cecilie Hopstock avhørt av marokkanske myndigheter i Oslo tingrett, melder TV 2 Nyhetene.

Hun ville ha et rettslig forhør istedenfor politiavhør, fordi hun ønsket «åpenhet og offentlighet» rundt skilsmissesaken med tidligere OL-vinner Khalid Skah.

I avhørene tirsdag måtte Hopstock svare på elleve spørsmål fra marokkanske myndigheter. Blant annet spurte de om hun hadde en kommentar til en SMS-meldiing hun sendte sin eksmann etter at barna var ført ut av landet. Denne meldingen inneholdt en rekke smiletegn av typen «:)».

- Avreagering
- Ja, jeg sendte en bunke smileys. Barnslig, ja, men med tanke på hvordan jeg hadde hatt det de siste årene der jeg var redd jeg aldri ville se barna mine igjen, var det en avreagering der og da, svarte Hopstock på spørsmålet, ifølge TV 2 Nyhetene.

- Smiley'ene taler for seg selv. Den enkelte får vurdere om disse er en naturlig reaksjon overfor en person man angivelig skal være truet av, eller om det er andre mer nærliggende reaksjoner, sier Skahs norske advokat Brynjar Meling til Nettavisen.

I avhøret i Oslo tingrett fortalte Hopstock også hvordan barna klarte å låse seg ut av leiligheten til Skahs nye kone, tok drosje til byen Rabat og lånte telefonen til en helt fremmed person og ringte mamma. Hun kontaktet norske myndigheter som sendte en politiattache fra Marakesh til Rabat for å hente barna.

Ambassadør Bjørn Olav Blokhus avbrøt ferien og kom fra Paris for å låse barna inn i hans egen residens i Marakesh.

UD-notat
22. juli, tre dager etter at barna hadde rømt, ønsker moren at de skal forlate ambassadørens residens, skrev VG mandag.

«Seksjonen frarådet i kontakt med morens norske advokat dette siden barna var i sikkerhet, samt viste til fars antatte overvåkning og forholdet til de pågående prosesser overfor marokkanske myndigheter.

Mor insisterte likevel på at barna skulle forlate residensen, og sendte i denne forbindelse vedlagte fullmakt», skriver UD i et notat. Barna ble så kjørt av en norsk diplomat til møte med de norske soldatene som hjalp mor å få barna ut av Marokko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere