Totalt seks nordmenn blir hentet i taxi i Spania som følge av flykaoset som har herjet i Europa den siste uken.

- Vi har vært på sjøen i tre måneder og endelig kommet til Madrid. Det kommer en taxi fra Lillesand som skal møte oss i San Sebastián på grensen mellom Spania og Frankrike, sier kaptein Bjørnar Hansen til Nettavisen.

Rederiet betaler
Hansen og fem kollegaer blir først kjørt fra Madrid til San Sebastian av en spansk sjåfør. Her blir de plukket opp av den norske taxien. Det er rederiet Ugland i Grimstad som betaler for taxituren.

- Det var et norsk mannskap som mønstret på en av våre båter i Trinidad, og de lyktes med å komme til Madrid, men her ble de stanset på grunn av flyrestriksjonene. Og sjøfolk vil gjerne hjem så fort som mulig, sier administrerende direktør ved Ugland Marine Services, Hans Ivar Vigen, til Nettavisen.

- Umulig å oppdrive en bil
Dette skjedde lørdag da alle flyplasser i Europa ble stengt som følge av den vulkanske askesyken. Dermed forsøkte rederiet å finne alternative transportmidler for sjømennene.

- Det var umulig å oppdrive en bil i Madrid som kunne kjøre til Norge, og da sa man at flystoppen kunne vare i månedsvis. Så da ble det besluttet av vår mannskapsavdeling å få dem hjem med bil fra Norge. Dette skjedde jo samme dag John Cleese tok taxi fra Oslo til Brussel for 30.000 kroner, sier Vigen.

- Etter en del prisundersøkelser ble det besluttet å sende taxi fra Lillesand.

- Hvor mye koster taxituren?

- Nei, det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier han.

Prisantydningen på 77.000
Oppdragsgiveren i Taxi Sør i Lillesand bekrefter overfor Nettavisen at en av hans maxitaxier er på vei til Spania, men han ønsker heller ikke å kommentere pris.

Oslo Taxi har derimot gjort noen beregninger for Nettavisen, og ville ha tatt 77.000 kroner for samme tur.

Sjømennene kommer trolig hjem først torsdag kveld.