*Nettavisen* Nyheter.

Sendte trussel-SMS til Eskil: «Du er død»

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

46-åring tiltalt for drapstrusler mot AUF-Pedersen.

02.10.12 13:31

(Nettavisen): En mann (46) må møte i Øvre Romerike tingrett i november etter han ved flere anledninger har sendt trusselmeldinger til AUF-leder Eskil Pedersen.

Mannen er nå tiltalt for brudd på straffeloven § 227 første straffalternativ; for i ord eller handling å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Politiadvokat Kåre Kalvå opplyser til Nettavisen at det er Eskil Pedersen som selv har anmeldt mannen.

- Politiet ser meget alvorlig på disse meldingene. Det er snakk om drapstrusler mot en ungdomspolitiker. Med tanke på omstendighetene rundt 22. juli, vurderte man dette som alvorlig og uakseptabelt, sier han.

TIPS TIL SAKEN? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Klikk på bildet for å forstørre.

To trusselmeldinger
I en av meldingene som ble sendt 16. mai i år, står det: «Du er død». I en annen som er sendt sent på kvelden 22. mai, skriver mannen: «Hva er en kujon».

Politiadvokaten ønsker ikke si noe om hvordan den tiltalte mannen har forklart seg om de sendte tekstmeldingene. Han vet heller ikke om Eskil Pedersen har anmeldt andre lignende forhold.

- Jeg hadde nok visst det hvis han hadde anmeldt lignende forhold i dette politidistriktet, noe jeg ikke har fått beskjed om at er blitt gjort. Utover dette har jeg ingen kommentar, sier han.

I tiltalebeslutningen kommer det fram at tekstmeldingene har skremt Eskil Pedersen.

Politiet skriver i tiltalebeslutningen at meldingen: «Hva er en kujon»?, under omstendighetene var skikket til å fremkalle alvorlig frykt hos Pedersen.

Tiltalte har fått oppnevnt advokat Runa Elin Kosberg som forsvarer.

- Jeg har nettopp mottatt tiltalen, og har ikke hatt kontakt med min klient ennå. Derfor kan jeg heller ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier Kosberg.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra Eskil Pedersen. Pressekontakt Stian VallaTaraldsvik i AUF sier til Nettavisen at de vil komme med et svar i løpet av dagen.

Nettavisen har heller ikke lyktes å komme i kontakt med mannen som er tiltalt for å ha sendt trusselmeldingene.

Mest lest på Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.