Senga som har (nesten) alt

Her er senga for deg som vil mer enn bare å sove...

07.01.08 19:32

Consumer Electronics Show (CES) huser hvert år verdens største samling av både nyttige og totalt ubrukelige dingser og tekonologiske innretninger.

Vi har allerede et par absolutte favoritter fra årets CES, og dersom du liker å tilbringe tiden din i senga, bør du skrive opp «Starry Bed» på ønskelista med en gang.

Med unntak av toalett og minikjøkken, er dette senga som har det meste.

Fullspekket
Starry Bed er definitivt senga for deg som vil kunne bruke senga til langt mer enn bare å sove. Den har surroundlyd, projektor, en kraftig datamaskin, internett, trådløst tastatur og en rekke andre finesser.

Datamaskinen har 1,5 Terrabyte lagringskapasitet, noe som bør tilfredsstille de aller fleste. I tillegg har senga en dockingstasjon hvor du kan koble til iPoden din, dersom du har favorittmusikken lagret på en slik i stedet for i datamaskinen.

Sliter du med å sove, kan datamaskinen i tillegg gi deg en rekke gode tips og vink om hvordan du kommer i kontakt med Jon Blund.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anti-snork
Er du interessert i senga for sovingens skyld, har den også en rekke finesser å by på. Senga kan for eksempel varmes opp eller kjøles ned til ønsket temperatur ved hjelp av et slangesystem inni madrassen.

Når du er vel fremme i drømmeland, har senga en spennende anti-snorkfunksjon.

Anti-snorkfunksjonen fanger ved hjelp av en vibrasjondetektor om du snorker, og sørger ved hjelp av en motor i madrassen for å legge deg i en stilling hvor du slutter å snorke.

Ifølge Daily Mail forandres søvnposisjonen med svy grader, og i teorien er dette nok til å åpne luftveiene og sørge for at du slutter å snorke. Når snorkingen gir seg, går madrassen tilbake til normalt leie.

Den samme detektoren brukes til å måle hvor mye du vrir og vender på deg om natten, og hvor mange ganger du står opp i løpet av en natt.

Dyr fornøyelse
Den nye drømmesenga blir antakeligvis ikke allemannseie med det helt første. Prislappen er nemlig nokså avskrekkende. Ifølge Daily Mail skal sengen koste mellom 20.000 og 50.000 dollar eller fra 100.000 til 250.000 kroner avhengig av spesifikasjonene du ønsker når den slippes på markedet i USA.

Grunnen til at produsent Leggett & Platt har laget Starry Bed, er ifølge nettstedet at kundeundersøkelser har vist at vi bruker senga til mye mer enn bare å sove i.

- Nå er det på tide at vi lar senga forbedre søvnkvaliteten vår, slik at vi igjen kan forbedre livskvaliteten vår, sier Mark Quinn i Leggett & Platt i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.