RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seniorforsker: - Marte-saken endrer lite for ikke-vestlige kvinner i Dubai

Bergen (NTB): Emiratene vil nok la seg presse igjen i lignende saker dersom oppmerksomheten er like stor og negativ. Men for ikke-vestlige kvinner får Marte-saken liten betydning, mener forsker.

- Marte-saken fikk heldigvis en lykkelig slutt, og jeg tror at emiratiske myndigheter vil handle slik igjen i lignende saker der oppmerksomheten er så stor og negativ. Myndighetene har sett at saken har ført til et omdømmetap og har handlet deretter. Men for ikke-vestlige kvinner endrer nok saken lite; de vil nok leve videre med denne lovgivningen. Dersom nordmenn besøker Dubai i feriesammenheng, er det viktig å ha dette i bakhodet, sier seniorforsker Anne Katrine Bang ved Christian Michelsens Institutt til NTB.

Så viktig er turistindustrien i Dubai og næringslivssamarbeidet med Norge at myndighetene lot den sexdømte, norske kvinnen gå fri.

- Dubai har i stor grad har profilert seg og markedsført seg som et liberalt reisemål der vestlige kan komme og leve som i Vesten. Turistindustrien merker godt den europeiske finanskrisen, og de er nok klar over at nordmenn og skandinaver er blant de få som fortsatt har råd til ferier i Dubai, sier Bang, som ikke tror saken får noen store konsekvenser for landets lovgiving. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere