*Nettavisen* Nyheter.

Senja-leting endelig i gang

Skaland (NTB): Lørdag ettermiddag kunne letemannskapene endelig ta seg inn i Tromdalen på Senja for å søke etter de tre scooterførerne som forsvant for halvannen uke siden.

06.04.13 17:20

Forsvaret har sprengt bort store mengder snø i skredområdet, og det anses nå for å være trygt nok til at mannskapene kan ta seg inn der.

- Skredeksperter fra henholdsvis Norges geotekniske institutt (NGI) og Forsvaret har tilrådd at søk kan starte, og lensmannen i Lenvik har besluttet oppstart, opplyser regionlensmann Arnold Nilsen.

Senere vil det bli foretatt ytterligere sprengning av noen snømasser like ved utsiden av utgravingsområdet, og da vil søkemannskapene midlertidig bli trukket tilbake igjen.

Snøsprengning ble foretatt både fredag og lørdag, og lørdag ettermiddag ventet rundt 200 personer på grønt lys til at arbeidet med å søke etter de tre omkomne kunne starte. Klokka 16.30 kom klarsignalet alle ventet på. 40-50 av folkene går inn i skredområdet og søker i snømassene.

Snøen er både dyp og tettpakket i området der de tre mennene i 30-åra ligger begravd. De ble tatt av snøskred mens de kjørte snøscootere 26. mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.