RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lokalbefolkningen går til kirken på Skaland for en lukket minnestund torsdag formiddag. Tre menn i 30-årene fra Skaland er trolig omkommet i et snøskred som gikk da de var på skutertur i Tromdalen på Senja tirsdag.
Lokalbefolkningen går til kirken på Skaland for en lukket minnestund torsdag formiddag. Tre menn i 30-årene fra Skaland er trolig omkommet i et snøskred som gikk da de var på skutertur i Tromdalen på Senja tirsdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Senja samlet til minnestund

Skjærtorsdag gikk folk på Senja til minnestund for de tre savnede mennene etter skredet i Tromdalen.

Minnestunden var lukket, og lokalbefolkningen hadde følge av ordfører Guttorm Nergård i Berg kommune da de samlet seg for å minnes de savnede Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39). Alle tre er fra kommunen.

Tirsdag la de tre ut på snøscooter fra ei hytte ved 11-12-tiden. Politiet tror skredet gikk noen timer før de fikk melding ved 16.30-tiden. De tror de tre mennene ble tatt av to skred som gikk med noe mellomrom i området. En hjelm og en scooter er funnet, men ingen av de antatt omkomne.

Politiet mener fremdeles det er for utrygt å sende redningsmannskaper inn til skredområdet i Tromdalen på Senja.

- På grunn av skredfaren og værforholdene blir det ingen søk i dag. Vi tar en ny vurdering fredag, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NRK.

Skredeksperter sier det må slutte å blåse og snø og være god sikt før letearbeidet kan fortsette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere