RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senker oddsen på Fabian Stang

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
- Har stått fjellstøtt gjennom sommerens nasjonale krise, påpeker spillselskap.

Med en odds på 1,50 mener spillselskapet Unibet at det nå er over 55 prosent sjanse for at Stang fortsetter i landets mest synlige ordførerjobb etter kommune- og fylkestingsvalget 12. september.

I tillegg til at spillselskapet senker oddsen på Fabian Stang i Oslo-valget, tipper de også at Arbeiderpartiets oppslutning på riksplan bli lavere enn meningsmålingene viser.

- Fabian Stang har stått fjellstøtt gjennom sommerens nasjonale krise, og har virkelig vist seg som hele Oslos ordfører. Hans argeste motstander i kampen om ordførervervet, Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen har knapt vært synlig. Fremskrittspartiet har møtt store utfordringer med oppslutningen gjennom hele våren og sommeren, og Carl I. Hagen har faktisk svekket sin og partiets posisjon, spesielt i Oslo, sier pressetalsmann Kjell Hanssen i Unibet.

Mens Fabian Stang går fra 1,70 til 1,50, går Carl I. Hagen motsatt vei - fra 7,50 til hele 10 ganger innsatsbeløpet hvis han blir ordfører.

- Fabian Stang har styrket sin popularitet betydelig gjennom hele ordførerperioden, og kommer dessuten til å få mange ekstrastemmer fra andre partiet – spesielt på grunn av sin samlende opptreden etter at terroren rammet hovedstaden i juli, tror Hanssen.

Unibets oddsprognoser for partienes nasjonale oppslutning etter at alle valgets stemmer er talt opp, viser at norske oddstippere tror Arbeiderpartiet og Høyre blir valgets klare vinnere.

Oddseksperter og selskapets norske tippere tror sjansen er størst for at Ap havner rundt 32,5 prosent oppslutning, altså noe lavere enn de siste meningsmålingene har vist.

- Videre er det en sannsynlighet for at Høyre gjør et sterkt valg, og havner over 24,5 prosent, mens vi tror sjansen er størst for at SV havner under 5,5 prosent oppslutning. Fremskrittspartiet gjør også sitt dårligste valg på flere tiår, og kommer til å slite med å få 14 prosent oppslutning, sier Hanssen.

Unibets odds, ordførervalget i Oslo

Fabian Stang 1,50

Rune Gerhardsen 3,25

Carl I. Hagen 10,00

Odd Einar Dørum 30,00

Andre 15

40292

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere