RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senker oljeprognose

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet kutter igjen i etterspørselsprognosen for olje.
Det går frem av den månedlige markedsrapporten fra den amerikanske energidepartementets analyseavdeling Energy Information Agency, EIA.

Analyseavdelingen ser nå en etterspørseløkning neste år på 1,5 millioner fat pr. dag, som er ned fra 1,7 millioner fat som EIA anslo for en måned siden. De opprettholder derimot prognosen for 2006 på 1,2 millioner fats økning til 85 millioner fat pr. dag i snitt. EIA kuttet 2006-prognosen i forrige rapport.

EIA ser nå en lavere oljepris i fjerde kvartal, og har senket prognosen med 12,6 prosent til 63,33 dollar pr. fat i snitt for fjerde kvartal. De forventer imidlertid en økning i vinter og ser en snittpris på 67 dollar pr. fat av referanseoljen Western Texas Intermediate i januar.

Når det gjelder produksjonssiden så ser EIA en OPEC produksjon på dagens nivå neste år, men advarer samtidig mot historisk lav reservekapasitet i produksjonsledet neste år. Bakgrunnen er at EIA kun ser en økning i non-OPECs oljeproduksjon neste år på 700.000 fat pr. dag.

OPEC-10s oljeproduksjon falt med 80.000 fat pr. dag til 27,64 millioner i september. Inkludert Irak var OPECs oljeproduksjon ned 280.000 fat pr. dag til 29,6 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere