RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senket gamleklubben

Sist oppdatert:
Stefan Strandberg ble tomålsscorer mot Mandalskameratene i en kamp hvor Vålerenga endelig hadde litt marginer igjen.

Et ungt Vålerenga reiste mandag til Idrettsparken stadion i Mandal for møte med nedrykkstruede Mandalskameratene i 2.divisjon.

Vålerenga stod uten seier på fem kamper og trengte poeng for å holde MK bak seg på tabellen og få et lite pusterom til nedrykksstriden.

- Dette var en sekspoengskamp for oss. Vi hadde vært under streken med tap, men nå er vi fem poeng foran MK på tabellen, sier hovedtrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Samtidig tapte både Lillestrøm 2 og Start 2 i dag. Men disse resultatene hjelper lite om vi ikke slår Skjetten på torsdag. Slår vi de er vi godt fornøyde med vårsesongen, da er vi i rute. Vi må mobilisere inn mot Skjetten-kampen.

Av sine egne man skal ha det

Tidligere MK-spiller Stefan Strandberg sendte Vålerenga i ledelsen etter 26 minutter på et langskudd fra 30 meter.

- Keeper glipper skuddet bak seg, og der hadde vi marginer. Det oppsummerer også litt av kampen, selv om vi ikke føler vi raner til oss tre poeng, sier Holter.

MK utlignet kun fire minutter etter scoringen fra Strandberg men Juan Fuenmayor sendte Vålerenga i føringen igjen tre minutter før pause. Skuddet fra 35 meter gikk via en foten til en forsvarer og skiftet retning før den gikk i en bue over keeper.

Hjemmelaget utlignet igjen rett etter pause før Strandberg igjen sendte Vålerenga i ledelsen med en god porsjon marginer.

- Stefan ser at keeper står langt ute og skyter fra 35 meter. Keeper må rygge for å nå ballen og får tak i den men slipper den ned, inne i målet i følge assistentdommeren. Noen mener den ikke var inne, men det var umulig å vurdere for meg der jeg stod, forklarer Holter.

- Keeperen til MK var uheldig i dag og Gudmund spilte bra for oss. Det var nok litt av forskjellen.

Fuenmayor utvist

To minutter etter Strandbergs 3-2-scoring ble Juan Fuenmayor utvist for å stoppe en MK-spiller på vei igjennom. En såkalt profesjonell feil som ga direkte rødt kort. Frisparket fra 17 meter gikk over mål.

- Juan skal ha en kamps karantene for utvisningen, og den må han sone i 2.divisjon. Utvisningen skal ikke ha noe å si for spill i Tippeligaen og cupen.

- Jeg får selge han inn til Andresen og Skullerud slik at han starter cupkampen på onsdag, for han kan uansett ikke spille for oss mot Skjetten, sier Holter med et smil.

Etter utvisningen presset MK veldig på for en ny utligning, men det unge VIF-mannskapet holdt unna.

- De kom alene med keeper og Gudmund reddet godt på et skudd fra skrått hold. Samtidig er MK ganske gode på dødballer. Fagnastøl er veldig bra på dødballer og scoret etter dødball. Det visste vi også på forhånd, men han er såpass bra at vi ikke klarte å stoppe han, forklarer Holter.

Skryter av unggutta

Tre minutter før slutt fikk Andres Lie et langt oppspill å jobbe med, og han gjorde jobben godt. Feilvendt dro han av midtstopperen og rundet keeper før han satt ballen i mål og fastsatte sluttresultatet.

- Dette var en veldig viktig og ikke minst deilig seier for oss. Det gjør bussturen hjem igjen litt enklere, sier Holter.

For juniorene venter snart JET-turneringen på Hamar, og sånn sett passet det godt med en opptur nå.

- Om vi kunne stille med et juniorlag som i dag hver gang, skulle de andre juniorlaga fått jobbe for å slå oss. Vi drar også med oss selvtillitt inn mot JET-turneringen, som er et delmål i sesongen.

- Og til tross for at vi hadde litt marginer i dag, følte vi at vi fortjente det. Vi føler vi har hatt litt marginer i mot oss de siste seks kampene, med fire ettmålstap og to uavgjort, avslutter en meget fornøyd Holter.

Mandalskameratene - Vålerenga II 2-4 (1-2)
2.divisjon, 6.juli 2009, Idrettsparken stadion

Mål: 0-1 Stefan Strandberg (26), 1-1 Wilhelm Pepa (30), 1-2 Juan Fuenmayor (42), 2-2 Tor Olve Fagnastøl (48), 2-3 Stefan Strandberg (73), 2-4 Anders Lie (87)

Rødt kort: Juan Fuenmayor

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Soliman Aoudia, Stian Eriksen, Juan Fuenmayor, Emilio Garcia – Nikolai Djupesland (Martin Gooderham inn 87), Stefan Strandberg, Kristian Brix (Mikael Johansen inn 65) – Prince Mambouana, Anders Lie, Savas Tirit (Pål Strømberg inn 70)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere