RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sense tapte Telenor-saken

Sist oppdatert:
Asker og Bærum tingrett har frifunnet Telenor Mobil i erstatningssaken anlagt av konkurrenten Sense med konsernsjef Nadir Nalbant i spissen. Nalbant anker
Sense som eies av Reitan-gruppen hadde krevd tilbakebetalt 255,8 millioner kroner fra Telenor Mobil fordi selskapet mener Telenor har bregnet for høye priser.

Dommen slår imidlertid fast at Telenors beregningsmåte av pris for tilgang til nettet er riktig. Sense og Nalbant er uenige med dommen og komemr til å anke, opplyser han til Dagens Næringsliv.

Kravet fra Sense dekket årene 2000 - 2003 og gjaldt påstand om at Telenor hadde benyttet feil beregningsmåte og tatt en overpris for tilgangen til Telenor Mobils GSM-nett.

Sense er videreselger under eget varemerke av mobile tjenester som produseres i Telenor Mobils nett.

Prisen for tilgang beregnes ut fra Telenors sluttbrukerpriser med fratrekk for de kostnadene Telenor ville hatt forbundet med salg, markedsføring, kundeservice og fakturering, melder Telenor.

Samferdselsdepartementet har tidligere bekreftet Telenors syn, og Asker og Bærum tingrett har nå slått fast et beregningsmåten er riktig.

- Dette er en viktig prinsippavgjørelse. Telenor er avhengig av forutsigbare rammebetingelser. Vi kan ikke leve med en situasjon der inngåtte avtaler, med vilkår som er kjent både for aktører, marked og myndigheter, skal bli gjenstand for omkamper og krav om erstatning i etterkant, sier konserndirektør Pål Wien Espen i Telenor Mobil i en kommentar..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere