RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensonor trekker seg fra partner - ser kraftig vekst alene (Ny2)

Sist oppdatert:
Sensonor og konstituert adm. direktør Rolf Leistad (bildet) trekker seg fra den planlagte avtalen med en strategisk partner, blant annet på grunn av harde krav fra banken. Selskapet ser kraftig omsetningsvekst på egen hånd. Leistad sier til iMarkedet han er "veldig trygg" på disse utsiktene
Oppdatert med kommentarer og med tillegg til melding.

- Selskapene var i prinsippet enige om alle sider av avtalen. Etter at den andre part hadde gjennomført en due diligence hos Sensonor, ønsket denne å inngå en avtale basert på de betingelser som fremgår av selskapets prospekt av 19. november 2002, skriver Sensonor om den anonyme partneren.

Men Sensonor-styret mener det fremtidige verdi- og inntektspotensialet, basert på eksisterende kontrakter og produkter, er vesentlig større ved å videreutvikle selskapet i egen regi, ifølge meldingen.

Styret tror man kan få bedre finansiering på egen hånd, fremgår det.

Adm. direktør Rolf Leistad sier til iMarkedet at det er klart at selskapet vil trenger mer kapital, etter nylig å ha gjennomført en emisjon. Han sier dette trolig vil bli snakk om en eller flere finansielle investorer, i stedet for en industriell partner.

I en tilleggsmelding som ble sendt ut senere, føyer Sensonor til en ekstra grunn til at partnerskapet ble avbrutt:

- I tillegg var det også en viktig faktor at SensoNors største långiver insisterte på en nedbetaling på NOK 70 millioner som delvis nedbetaling av sitt engasjement i forbindelse med transaksjonen, heter det i denne meldingen.

Ser kraftig vekst

- Sensonor venter en sterk omsetningsvekst de kommende årene. Innenfor dagens bestillinger, estimerer selskapet at omsetningen vil øke fra i overkant av 30 millioner kroner i 2002 til i størrelsesorden 100 millioner i år og 250 millioner i 2004. Videre ser selskapet et potensiale for minst å doble denne omsetningen i 2005, heter det i dagens melding.

- For 2003, 2004 og langt inn i 2005 har vi definerte bestillinger fra våre kunder. Vi er veldig trygge på dette, sier Leistad til iMarkedet.

Han sier selskapet vil vise vekst både i første og andre kvartal i år, sammenlignet med tilsvarende kvartaler i fjor, men at veksten vil øke på fra sommeren.

Når det gjelder fjerde kvartal, sier han at omsetningen er marginalt opp fra tredje kvartal.

Stor ordrereserve

Samlet verdi av eksisterende kontrakter og avtaler er i størrelsesorden 3 milliarder kroner.

- Basert på den høye aktiviteten i dekktrykksmarkedet, ikke minst drevet av ny amerikansk lovgivning som påbyr overvåkningssystemer for dekktrykk i amerikanske biler, forventer Sensonor at antall bestillinger vil øke betydelig i tiden fremover, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere