RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensonors budgiver er Infineon (Ny)

Sist oppdatert:
Budgiver på Hortenbedriften Sensonor er den tyske chipkjempen Infineon. Aksjonærene må si ja eller nei til Infineon-løsningen på en generalforsamling i dag
Oppdatert med kommentar.

Infineon ønsker å ta over Sensonor for å styrke selskapets Automotive Sensor-virksomhet, fremgår det av en børsmelding i dag.

Det er allerede kjent at en utenlandsk aktør har lagt inn bud på Sensonor. Tilbudet er på 2,00 i kontanter pr. SensoNor-aksje. Nå viser det seg altså at det er Infineon Technologies Holding B.V., et heleiet datterselskap av Infineon Technologies AG, som står bak budet. Selskapet var tidligere en del av det tyske industrikonglomeratet Siemens.

Tilbudet vil være betinget av at den ekstraordinære generalforsamlingen i SensoNor vedtar å omgjøre vedtaket om fortrinnsrettsemisjonen som ble fattet i ordinær generalforsamling 30. april 2003, og i stedet vedtar å gjennomføre en rettet emisjon mot Infineon på 100 millioner aksjer til tegningskurs 1,00 krone pr. aksje.

Adm. direktør Rolf Leistad i Sensonor sier til iMarkedet at ledelsen har snakket med en håndfull store aksjonærer, og de ønsker Infineon-løsningen.

Leistad sier det er sikkert at det kommer et bud, selv om dette ikke foreligger nå. Ifølge Leistad har man sett tilbudsdokumentet. Infineon har gjennomført en såkalt due dilligence-gjennomgang av Sensonor, og godtatt denne.

Leistad vil ikke si at han er sikker på at Infineon-løsningen blir godtatt, men påpeker at aksjonærer som eventuelt stemmer den ned påtar seg et stort ansvar for å finne en alternativ løsning.

Styret anbefaler budet

Styret mener at den løsningen som er fremforhandlet med Infineon er å foretrekke fremfor den allerede vedtatte fortrinnsrettsemisjonen.

- Selskapet vil med den valgte løsningen være sikret finansiering. Med tanke på den vanskelige likviditetssituasjonen selskapet er i og lenge har vært i, det løpende kapitalbehovet selskapet har, samt kursen på selskapets aksjer, anser styret at også aksjonærene er bedre tjent med det tilbudet som Infineon ønsker å gi, heter det i meldingen.

Styret understreker at man foreløpig ikke har mottatt det endelige tilbudet fra Infineon.

Her er Sensonors forventninger fremover

Infineon Technologies har i sine samtaler med SensoNor fått innsikt i informasjon som tidligere ikke har vært tilgjengelig for alle aksjonærer. Dette er informasjon som omhandler SensoNors forventninger til omsetning, driftsresultat og investeringer i perioden 2003 – 2006. De tall som er gjort tilgjengelige for Infineon Technologies AG er følgende (alle tall i millione kroner) :

2003 2004 2005 2006
Driftsinntekter 98,8 247,6 358,0 608,0
Driftsresultat (75,5) (5,3) 29,2 130,2
Investeringer 54,4 81,5 75,6 51,8

Det understrekes at anslagene er forbundet med betydelig usikkerhet, men de representerer selskapets beste estimat pr. dato, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere