*Nettavisen* Nyheter.

Senterpartiet fortsatt under sperregrensen

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

Liv Signe Navarsete hadde blitt ensom på Stortinget om dette var valgresultatet.

11.02.13 07:14

Senterpartiet havner under sperregrensen for andre måned på rad og Liv Signe Navarsete er eneste stortingsrepresentant for partiet på Norfaktas partibarometer for februar.

Senterpartiet får bare 3,8 prosent på målingen, det samme som i januar, og dermed kun ett stortingsmandat, viser målingen Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen. Det mandatet går til Senterparti-leder Liv Signe Navarsete i Sogn og Fjordane.

Høyre går mest tilbake på meningsmålingen, 1,6 prosentpoeng, men er fortsatt klart størst med 32,1 prosents oppslutning. Arbeiderpartiet går fram like mye som Høyre går tilbake og får 28,7 prosent. Frp går fram et halvt prosentpoeng til 17,6 prosent.

Kristelig Folkeparti er størst av de minste partiene og får 5,7 prosent (-0,2). Venstre får 4,8 prosent (-0,2). Sosialistisk Venstreparti holder seg over sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent (-0,1). Miljøpartiet de Grønne får 1,2 prosent og Rødt 1,1 prosent.

Om denne målingene var resultatet av et stortingsvalg ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 61 av til sammen 169 mandater. Høyre og Fremskrittspartiet ville fått 89 mandater og dermed ikke vært avhengig av støtte fra mellompartiene for å danne regjering.

Feilmarginen på målingen som er tatt opp 5. og 6. februar, er mellom 0,5 og 2,9 prosentpoeng. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.