*Nettavisen* Nyheter.

Senterpartiet krever pepperspray mot rovdyr

SP FOR PEPPERSPRAY: Partiet mener også at ulv som ikke viser naturlig skyhet overfor mennesker, bør bli drept. Foto: Chris Mulden (Wikimedia Commons)

Folk som har farlige rovdyr i sitt nærmiljø, bør få lov til å bære pepperspray, mener Senterpartiet.

21.03.15 17:58

Partiet er bekymret etter flere tilfeller av ulv i nærheten av gårder og hus der ulven har vist lite frykt for mennesker.

– I Østerdalen er ulven til tider svært nærgående. Den er på gårdsplassen til folk, i hagen, og oppfører seg truende. Folk begynner å føle seg redde, sier Ole André Storsnes som sto bak forslaget, til NTB.

Skal brukes på tur

I dag er det ulovlig for privatpersoner å eie peppersprayvåpen i Norge uten tillatelse. Senterpartiet foreslår at det skal bli tillatt i områder med mye rovdyr slik at folk kan forsvare seg dersom de blir angrepet.

– Det er ikke slik at vi ser for oss at folk skal bære pepperspray til enhver tid. Dette er for at folk som er ute på tur i områder der det er mye ulv, skal føle seg trygg, sier Storsnes.

Han viser til at ordningen fungerer med hell i Canada og USA.

Nærgående ulv skytes

På landsmøtet i Haugesund vedtok også Sp at de vil jobbe for at ulv som ikke viser naturlig skyhet overfor mennesker, skal drepes.

Sist gang et menneske ble drept av ulv i Norge var i 1800, men Storsnes avviser at forslaget nører opp under ubegrunnet frykt.

– Jeg skjønner veldig godt at folk som kommer fra områder der det ikke bor ulv, ikke har forståelse for forslaget. Men dette er en reell frykt for oss. Derfor er jeg ekstremt glad for støtten fra landsmøtet, sier Storsnes.

Rovdata har så langt registrert 67-70 ulv i Norge denne vinteren. Halvparten er bare påvist innenfor Norges grenser.

Annonsebilag