RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senterpartiet svært kritisk til budsjettforliket

Oslo (NTB): Sps Trygve Slagsvold Vedum holder ikke igjen når han kritiserer budsjettforliket som ble lagt fram fredag: - Legger til rette for økte forskjeller, mindre likestilling og en dårligere miljøpolitikk.

De tre anklagene kommer allerede i første setning når Senterpartiets nestleder oppsummerer det borgerlige forliket.

- I tillegg er dette et oppsiktsvekkende næringsfiendtlig budsjett for små næringsdrivende, sier Vedum, som er partiets finanspolitiske talsmann. Han sier både bønder og fiskere opplever store kutt, parallelt med «en rekke skatteskjerpelser».

- Det er beklagelig at Venstre og KrF ikke har klart å reversere de store kuttene i virkemidlene for verdiskaping i distriktene. Disse midlene skulle ha bidratt til å styrke næringslivet og skape arbeidsplasser, sier Vedum.

Han sier det er positivt at KrF og Venstre har klart å reversere flere kutt, men synes det er underlig at de to partiene ikke fikk flyttet på mer en 2 milliarder kroner i forhandlingene.

- For eksempel er det positivt at kuttet i CO2-kompensasjonsordningen reverseres. Det er også positivt at kuttene i pressestøtten, partistøtten og landbruksforskningen blir delvis reversert, men på alle disse områdene la de rødgrønne fram et bedre budsjett, sier Vedum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere