RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senterpartiet vil felle rovdyr for å forebygge

Oslo (NTB): Senterpartiet går sammen med Norges Bondelag og Rovviltnemnda i Oppland hardt ut mot Miljøverndepartementets krav om at det må påvises skade før det kan gis fellingstillatelse på rovdyr.

Felling av rovdyr bør også godtas som preventivt tiltak, mener Sp, Bondelaget og Rovviltnemnda.

- Det burde ikke engang være et spørsmål om vi skal tillate forebyggende rovdyrfelling når det er snakk om beiteprioriterte områder, sier Senterpartiets stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien til Nationen.

Hennes partikollega på Stortinget, Olov Grøtting, mener at det kun er felling som hjelper i områder hvor rovdyrplager er store. Beitedyr og rovdyr går vanskelig sammen og rovdyrbestanden må være på et absolutt minimum, mener han.

- I sommer må vi jakte med de midler vi har, men fra neste år av må vi drive med forebyggende uttak av skadegjørende rovdyr, sier Grøtting.

Miljøverndepartementets statssekretær Henriette Westhrin (SV) opplyser at det ikke er nødvendig å ha en akutt skadesituasjon før man kan felle rovdyr. Det blir hvert år foretatt flere uttak av rovvilt uten at det er en pågående skadesituasjon, påpeker hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere