RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Senterpartiet vil ha fri ulvejakt

Sist oppdatert:
Sp-nestleder sidestiller norske ulver med mårhund og villsvin.

Oslo (NTB): Programkomiteen i Senterpartiet foreslår at det skal bli lovlig med fri jakt på ulv i Norge. Ulven har vært fredet i Norge siden 1973.

Det er i forbindelse med arbeidet med nytt program foran neste års stortingsvalg at nestleder Trygve Slagsvold Vedum, som også er leder av programkomiteen, kaster inn en brannfakkel i rovdyrdebatten, skriver Nationen.

- Det finnes ikke en særegen norsk-svensk ulvestamme. Ulvene i Norge tilhører den finsk-russiske ulvestammen, og en enstemmig programkomité mener derfor at Norge ikke er forpliktet til å ta vare på denne stammen, sier Vedum.

Han sidestiller norske ulver med mårhund og villsvin.

- Ingen arbeider for å opprette egne stammer av mårhund og villsvin i Norge, tvert imot er de uønsket i den norske naturen. Det bør også den finsk-russiske ulvestammen være, mener Vedum.

Tall fra Rovdata anslår antallet ulver i Norge til i underkant av 30. Ifølge en internasjonal forskerrapport må det være rundt 500 ulver for at stammen skal være levedyktig, noe Vedum sier ikke er ønskelig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere