Gå til sidens hovedinnhold

Senterungdommen: - Partiet får en boost med Vedum som statsministerkandidat

Senterungdommen kritiserer Støre for festtaler om distriktene og vingling om EU og norsk kraft.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Alt tyder på at Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum lanseres som statsministerkandidat litt før kl. 14 lørdag.

Parlamentarisk leder Marit Arnstad fremmer en resolusjon om å be landsmøtet støtte partilederen som statsministerkandidat.

Torleik Svelle, leder i Senterungdommen tror partiet vil tjene på fronte sin egen statsministerkandidat.

– Vi opplever at flere og flere ser at liv i hele landet har en verdi. Fordi mange er enige i det så tror jeg vi får med oss enda flere på laget med Trygve som en tydelig statsministerkandidat.

Les mer: Nationen: Vedum blir statsministerkandidat

– Trygve er landets tydeligste stemme imot regjeringa sin sentralisering og for å satse på hele Norge, sier han til Nettavisen.

Ut mot Støre

Han mener Vedum vil være en mye bedre statsministerkandidat enn Ap-leder Jonas Gahr Støre under høstens valgkamp.

– Jeg opplever innimellom at Støre bare snakker om distriktene og hele Norge i fine festtaler. Han vingler når EU banker på døra for å kontrollere norsk kraft og norske naturressurser. Og der er Trygve helt tydelig, og det er fryktelig viktig for oss.

– Den store fordelen med Trygve er at han lytter til folk. De siste åtte årene har akkurat det være ganske stor mangelvare på Statsministerens kontor, sier Svelle til Nettavisen.

– Får man økt oppslutning med han som statsministerkandidat?

– Det får nå velgerne avgjøre. Vi håper de mener han er en trivelig og likanes fyr som jobber godt for hele Norge.

– Du blir vel ikke statsminister bare av å være en trivelig, jovial fyr?

– Jo, men Trygve er også en veldig hardtarbeidende person som alltid jobber for å sikre skoler, arbeidsplasser, barnehager og levende bygder i hele Norge. Det tror jeg mange ser, og så får vi håpe at folk liker det.