*Nettavisen* Nyheter.

Senterungdommen vil i regjering med KrF

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

- Et styrket sentrum er avhengig av det, sier leder Sandra Borch.

Utspillet kommer en dag etter at generalsekretær i Senterpartiet, Knut M. Olsen, avviste Knut Arild Hareides invitasjon til samarbeid.

- Det er hyggelig at Knut Arild Hareide ser behovet for et sterkt Sp i enhver regjering. Men det er bekymringsfullt at KrF er så ukritiske til å støtte Høyre og Frp, sa han til Nationen.

Senterungdommens leder Sandra Borch mener likevel at et samarbeid mellom partiene er viktig.

- Jeg mener at vi for eksempel bør finne en sentrums-tenketank, fordi sentrumspolitikken nå drukner mellom rødt og blått. Vi må tenke nytt. Det er avgjørende at Senterpartiet og KrF samarbeider, sier hun til Nettavisen.

Lederen av Kristelig Folkeparti sier imidlertid at han har mistet troen på rødgrønn regjering fra neste valg.

- Hvordan kan et samarbeid med Senterpartiet da gå an?

- Det spørs hvordan Knut Arild Hareide definerer det. Det blir jo ikke en rødgrønn regjering hvis KrF blir med, men det blir mer sentrumspolitikk. Regjeringen blir helt ny hvis de er med på laget og det blir avgjørende for Sentrumspartiet, sier Borch.

Hun avviser at utspillet åpner for at Sp går inn i en borgelig regjering.

- Det er uaktuelt for meg å gå i regjering med Frp, og når Høyre har sagt at de er åpne for det blir det også uaktuelt. KrF er litt mer utydelig, og de har nok egentlig veldig lyst til å samarbeide med Sentrumspartiet, mener hun.

- Da håper jeg KrF til slutt velger Sentrumspartiet og Arbeiderpartiet.

I likhet med Hareide mener hun at partienes verdigrunnlag er det samme.

- Det handler om troen på et samfunn bestående av selvstendige, ansvarlige mennesker som gjennom å bruke egne evner og samhandle tar ansvar for eget liv, fellesskapet og natur og miljø - lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt. Vi er å finne mellom det sosialistiske og det borgelige, disse verdiene og politikken må KrF og SP løfte sammen, alene er vi får små dessverre, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.